Kiemelt híreink

BGF szakmai nyelvvizsgák a...
Magas szintű, piacképes...
Tájékoztatás!
Magyarország jó tanulója- jó...
Ballagás a...

Szakmai gyakorlat Höxterben

Az elmúlt tanévben némettanárainktól értesültünk arról a lehetőségről, hogy a Leonardo mobilitási projekt keretében 16 tanuló négyhetes szakmai gyakorlaton vehet részt 2013 nyarán Németországban. Tanáraink tanulmányi eredményünk, német nyelvtudásunk és benyújtott pályamunkáink alapján választották ki azokat a szerencsés diákokat, akik egy kéthetes felkészítő tanfolyam után eljuthattak az észak-rajna vesztfáliai kisvárosba, Höxterbe, ahol iskolánk partnerintézménye, a Berufskolleg des Kreises Höxter is található.

Megyei atlétika verseny

A megyei atlétika versenyen iskolánk két váltóval és egy-egy egyéni versenyszámmal képviselte iskolánkat. Egyéni versenyzőink közül Badics Patrik 10.A osztályos tanuló érte el a legjobb eredményt (200m síkfutás: III. helyezés). A fiúk váltója a 4x400m-es távon III. helyezést, míg a lányok 4x400m-es váltója a II. helyezést érte el. A lányok a jó időeredményükkel bejutottak az országos fordulóra is, ahol a szép XII. helyezéssel büszkélkedhetnek.

DIA-MOND verseny országos döntő, Hajdúböszörmény Az idén is iskolánk tanulói nyerték a szakiskolások versenyét

A DIA-MOND tehetséggondozó, értékközvetítő, a NAT műveltségterületeire épülő országos tanulmányi csapatverseny szakközépiskolások és szakiskolások számára. Célja, hogy a diákokhoz közelebb vigye a kortárs magyar irodalmat a Digitális Irodalmi Akadémia és az informatika segítségével, motiválja, olvasásra buzdítsa a fiatalokat.

Tavaly vettünk részt először a hajdúböszörményi Veress Ferenc Szakképző Iskola által meghirdetett versenyen. Az idén is két csapattal vágtunk neki februárban a felkészülésnek.

Már a harcosok és a vitézek is készen állnak a Szigeti veszedelemre

A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium hat diákja vett részt a Végvári vitézlő oskola elnevezésű foglalkozássorozaton, melyet a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ nyertes TÁMOP projektje nyomán valósítottak meg az elmúlt hónapokban. A Pápai forgatag címmel indult projekten belül a hat fiatal a Hagyományok Hegyén ismerkedett a török uralom idején meghatározó végvári harcok sajátosságaival, a kor jellemzőivel. Nem véletlenül a török hódoltság időszaka került nagyító alá, hiszen a diákok részt vesznek a JMSZK nagyszabású összművészeti produkciójában, a Szigeti veszedelemben. Erre készültek heteken keresztül.

Játékos ismeretszerzés a Közgáz diáknapján

A csütörtöki sportdélután után érdekes előadások sora várta a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Székhelyintézményének diákjait a hét utolsó tanítási napján. A hagyományos diáknapi rendezvény közel negyven féle programot kínált az iskola tanulóinak, köztük több különleges foglalkozást is. Molnár András, a diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus, a diáknap szervezője elmondta, bár az iskolanap évről évre a megszokott rend szerint zajlik, minden esztendőben igyekeznek témájában megújítani a programot.

Sportnap a Pápai Gazdasági Szakképző Iskolában

A tanév végéhez közeledve a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola székhelyintézményében évek óta nagy sikerrel rendezik meg a sulinapot, melyet a programok sokszínűsége miatt idén is két napon át tartanak. A mai délutánon a sporté volt a főszerep, hiszen a váltóversenyek után fociban, streetballban, floorballban és asztaliteniszben mérték össze tudásukat az osztályok csapatai. A legnépszerűbb természetesen a kispályás labdarúgás volt, a játéktéren nemcsak a fiúk, hanem a lányok is igyekeztek az ellenfél hálójába találni. Molnár Andrástól, a Diákönkormányzat segítő tanárától megtudtuk, idén a diáknapot a tavalyi év győztesei, vagyis a 11. D osztályosok szervezték.

A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

Iskolánkban minden osztály, tanulócsoport osztályfőnöki óra keretében emlékezik meg 1920. június 4-ről. A faliújságon is felhívjuk a diákok figyelmét a 93 éve történt eseményre. A 18. 00 órakor kezdődő városi ünnepségen iskolánk is képviselteti magát.

Dohányzásmentes Világnap Május 31.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezet (WHO) május 31-ét dohányzásmentes nappá nyilvánította.

Napi néhány szál cigaretta is veszélyes!

Nap 1-4 szál cigaretta megháromszorozza a halálos szívbetegség kialakulásának esélyét - tették közzé norvég kutatók. Állításuk szerint a kockázat magasabb nők esetében, és még a "könnyű" dohányosok is ugyanazokkal a veszélyekkel néznek szembe, mint szorgalmasan füstölő társaik - ideértve a rákos megbetegedéseket is.