Höxteri diákok a Közgázban

 Iskolánk 2005 óta jó kapcsolatot ápol az Észak-Rajna-Vestfáliában található partner intézményével, a Berufskolleg des Kreises Höxterrel. A projekt keretében 19 német diák és két kísérő tanár, Sandra Soszynski és Dirk Göen tölt el egy hetet iskolánkban ebben az évben is.  A tanulók szakmai gyakorlatának elsődleges célja, hogy az iskolában elsajátított elméleti és gyakorlati gazdasági ismereteiket kibővítsék, illetve a magyarországi gazdasági társaságok működésébe bepillantást nyerjenek, megismerjék a magyar iskolarendszert, valamint általános és szakmai kommunikációs készségeiket fejlesszék.

A héten látogatást tett a csoport néhány pápai cégnél, a Böllér Kft-nél és a Meister Holznál. A diákok nagy érdeklődéssel vettek részt ezeken az üzemlátogatásokon.

A szakmai tapasztalatszerzésen túl a szabadidőben lehetőség volt Pápa nevezetességeinek megismerésére, és több kirándulásra is. A hétvégén a csoport Budapestre utazott, illetve Balatonfüreden töltött el egy napot. A höxteri diákok a meleg időt kihasználva sokat fürdőztek, napoztak a Várkertfürdőben is.

A német tanulók két nap múlva haza indulnak, és reméljük jövőre ismét iskolánkban köszönthetjük őket.

Horváth Erzsébet

 

 

 

 

 

Régi honlap