A Takarékossági Világnap alkalmából immáron hagyományos vetélkedőjét bonyolította a pápai KÖZGÁZ, amin idén is, immáron harmadik alkalommal, szép számú résztvevőt üdvözölhetett a verseny megnyitójában Berta Ildikó igazgató asszony. Az izgalomtól kipirult arcok a feladatmegoldások hevében lelkesedés-pirossá váltak, a megmérettetést vállalók megbolydult hangyabolyként oldották meg az érdekesebbnél érdekesebb feladatokat.

A pápai KÖZGÁZ érzékenységből, segítségnyújtásból, empátiából immáron sokszor jelesre vizsgázott tanulóközössége az Állatok Világnapja alkalmából ismét adománygyűjtésbe kezdett, és az összegyűlt finomságokat és hasznosságokat tanulótársaik képviseletében a 10. A osztályból három tanuló, valamint két, állatbarát tanár vitte el a pápai Második Esély Állatmentő Csoporthoz.

Immáron hagyományszámba menő, élménydús délutánt tölthettek együtt a vers, zene, tánc és egyéb „varázslatok” szerelmesei a KÖZGÁZ-ban, ahol is a 9. évfolyamosok tehetségkutató versenyére került sor.

A KÖZGÁZ kollégiuma, mely az alma máter „tetőterében” kapott helyet, köztudottan a város több iskolájában tanuló, Pápától messze lakó diákoknak ad lakhatási lehetőséget (ők, a lakhelyük és tanulóhelyük közti távolság okán kérnek-kapnak itt helyet). A folyamatosan megújuló, melegséget, „otthonillatot” árasztó szobákban immáron sok-sok éve laknak a nagy örömmel és egymással, valamint kollégiumi nevelőikkel a legnagyobb összhangban napjaikat töltők.

Az előző, esőáztatta napok bizonytalansága miatt a pápai KÖZGÁZ vezetősége és tanári közössége az iskola tornatermét, dísztermét és egy nagy előadóját jelölte ki a 2018-19-es tanév ünnepélyes megnyitásának helyszínéül. A sok, díszbe öltözött, mosolygó-mocorgó diák üdvözlő szavakat, szép verset és természetesen igazgatói beszédet „kapott útravalóul”.

Oldalak

 

Régi honlap