Tutanhamon kincsei

2019.november 25-én iskolánk 40 diákja 4 kísérővel Budapestre, a Tutanhamon rejtélye és kincsei kiállításra látogatott a GINOP-program keretein belül.

Reggel fel nyolckor indultunk autóbusszal az iskola elől. Ekkor kezdetét vette egy hosszú út, amely nagyon jó hangulatban telt.

Mikor felértünk Budapestre, még maradt szabadidőnk a kiállítás megtekintéséig, ezért kísérőtanárainkkal elmentünk a Deák térre, ahol alkalmunk nyílt megnézni az óriáskereket, illetve körbejárni a pici, ám de annál hangulatosabb adventi vásárt.

Innen negyed tizenkettőkor indultunk tovább utazásunk fő céljához, a Tutanhamon rejtélye és kincsei kiállításra.

Belépés és lepakolás után mindenki kapott egy audioguide-ot. Két csapatban láttunk neki expedíciónknak.

Kezdetét vette egy nagyon izgalmas, „ókori” kaland. Először Howard Carter-ről hallhattunk, aki e csodálatos lelet felfedezője volt. Ő találta meg Tutanhamon sírját, illetve szó esett még Lord Carnavont-ról, aki az ásatásokat pénzzel támogatta. Rövid és érdekes kisfilmet nézhettünk meg a felfedezési munkálatokról és a feltárási folyamatról.

A vetítés után végre élethű nagyságban láthattuk Tutanhamon sírkamráját és annak tartalmát. Betekintést kaptunk az akkori temetkezési szokásokba. Láthattunk használati tárgyakat, eszközöket, és átélhettük a 3000 éves kultúra minden rezdülését. Felemelő élmény volt!

A kiállítás megtekintése után az ARÉNA Plázában volt szabadprogramunk. Voltak, akik vásároltak, voltak, akik éhségüket csillapították, és voltak, akik csak sétálgattak. Kb. két órát töltöttünk a plázában.

Délután 4 órakor indultunk haza.

Hosszú és fárasztó nap volt, tele élményekkel.

Örülök, hogy részt vehettem ezen az élménydús kiránduláson!

Jabronka Kornélia 9.A

 

 

Régi honlap