Becsengettek a Közgázban is

A tanévnyitó ünnepélyre 2021. szeptember 1-én 8 órakor került sor a Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégiumban, amelyet a szeles idő miatt az intézmény tornatermében tartottak. A helyszínen a 9. évfolyamosok és szüleik személyesen, a felsőbb évesek és oktatóik online követték az ünnepséget.

A konferáló Horváth Gergő (11. A) köszöntötte diáktársait: „Elmúlt hát a nyár, az ősz még csak be se kopogott. Úgy üzent hadat, hogy időt semmire sem hagyott.”.

Obermayer Rita igazgatói feladatok ellátásával megbízott igazgatóhelyettes köszöntőjében kiemelte, hogy intézményünkben az idei tanévtől elindult a honvéd kadét közismereti képzés is, amely az előzetes felmérések szerint nagy népszerűségnek örvend. Hangsúlyozta, hogy az érettségi bizonyítvány megszerzése mellett szakmai képzettséget adó Közgáz által kínált szakmák fontosságát tükrözi az is, hogy sok felnőtt is részt vesz az iskola szakmai oktatásában az ingyenes technikumi képzésekre jelentkezéssel. A diákoknak a 2021/2022. tanévre jókívánságait fejezte ki: „Kívánom, hogy mindenki sikeresen vegye az előtte álló akadályokat, amelyek leküzdésében oktatóink szakmai tudása és a pálya iránti elhivatottsága fogja diákjainkat segíteni.”

Kerper Anna (13. P) szavalatával zárult az ünnepélyes tanévnyitó. Az ünnepséget követően osztályfőnöki órákkal telt az első tanítási nap.

 

Csengetési rend