Közgázos osztályok a Paks II. interaktív kiállításon

Különös élményben részesülhettek a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon azok a Közgázos osztályok, akik a tisztasági versenyen és/vagy a félévi tanulmányi eredmények tekintetében a legjobbaknak bizonyultak. A tanulmányi verseny győztese a 9.A osztály, a tisztasági verseny legjobbjai pedig a 10.C, 2/14.L, 5/13.PÜ, 12.B és a 10.B osztályok voltak. Ők azok, akik az atomenergiát és a PAKS II. interaktív projektet bemutató mobil kamionos kiállítást megtekinthették. Az osztályokat – a Szakképzési Centrum jóvoltából – különjárat szállította a helyszínre, az ALDI parkolójába.
Természetesen nem véletlenül esett a választás erre a programra, hiszen ÖKO iskolaként különösen kiemelt szerepet kell tulajdonítanunk annak, hogy diákjaink ne csak az atomenergia felhasználásának társadalmi, gazdasági szerepéről tájékozódjanak megfelelő módon, hanem annak környezeti hatásairól is. 
Ezt az igényünket erősítette meg a PAKS II. internetes honlapján található információ is, melyből megtudhattuk, hogy „az interaktív tájékoztató kamion feladata mobil látogatóközpontként megismertetni Magyarország lakosságával az atomenergiát, annak fontosságát, biztonságos és környezetkímélő felhasználását, a hazai energiatermelésben betöltött kiemelt szerepét.”

Az előadó, Barna Péter közérthető, igényes, részletes, helyenként tréfás megjegyzésekkel fűszerezett előadása mind a diákok, mind pedig a kísérőtanárok figyelmét lekötötte. Szinte észrevétlenül repült az idő. 
Az előadást követően volt, aki kipróbálta, hogy kerékpározás közben mennyi energiát képes termelni, és voltak, akik tesztgépen mérték le a megszerzett tudásukat. Azok a tanulók, akik a kérdésekre megfelelő számú helyes választ adtak, tárgynyereményben részesültek. 

R.É.

 

Csengetési rend