Nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató. Úti beszámoló

2021. augusztus 29-én 4.30-kor álmos és izgatott, többségében diákokból és oktatókból álló csoport várta a MH Bázis Repülőtér autóbuszát az iskolánk, a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium előtt. Úti célunk: Kecskemét volt, a nemzetközi repülőnap.

Már nappali fényben értünk a városba,  ahol külön élmény volt a rendőrség részéről a segítség: rendőri felvezetéssel rövid idő alatt elértük a központot. Jól szervezett irányítással a kijelölt parkolóból különbusz vitt minket a reptérre.

A beléptetés gyors, szakszerű és rugalmas volt. Figyelmünket azonnal lekötötte az előtéren várakozó csapatszállító repülőgépek, ill. a Magyar Honvédség kötelékében szolgálatot teljesítő repülőgépek kiállítása. Az ünnepélyes megnyitó után kezdetét vette a látványos katonai légibemutató, ahol a NATO egyesített haderejének különböző géptípusai egyéni és kötelék repüléseket mutattak be. Külön érdekessége volt a napnak a szárazföldi és légi haderő közös bemutatója, ahol harcászati feladatokat hajtottak végre. A nemzetközi légibemutató egyik fénypontja Besenyei Péter egyedi és különleges műrepülő gyakorlata, show-ja volt.

Külön dicséretet és elismerést érdemel a kiváló szervezés, a jól összeállított program.

Hálásak vagyunk Császár Tibor gépkocsivezetőnek és Szalóky Tibor főtörzsőrmesternek, akik a hosszú úton a biztonságunkról gondoskodtak. Kedvességük, figyelmességük hozzájárult a jó hangulathoz.

Külön köszönetet mondunk a MH Bázis Repülőtér bázisparancsnokának, Magasy Zsoltnak ezért a lehetőségért, a feledhetetlen élményért.

 

Csengetési rend