Nagy sikerrel zajlott a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap délutánján, a NATO születésének 70. és Magyarország tagságának 20.

2019. április 13-án, szombaton reggel indultunk különjárattal Budapestre a GINOP pályázat keretein belül 37 diáktársammal és Rasek Anita, Czobor Andrea, Somogyi Katalin és Kovács Lajosné kísérő tanárnőkkel, ahol az első úti célunk a híres Sziklakórház Atombunker múzeum volt, ami a budai vár alatt helyezkedik el. A 2.

Fenti kérdés a pályaorientációs rendezvények népszerűségi listáját vezető „Szakmák éjszakája” programsorozat egyik állomásának „címe”, de igencsak helytálló  a nem mindennapi est nem mindennapi összefoglalásául is. Merthogy a sokadik KÖZGÁZ-os rendezvény számtalan helyszínén próbálhatták ki magukat azok az érdeklődők, akik magukat a pénzügy, logisztika, titkári munka iránt fogékonynak érezték.

A pápai KÖZGÁZ-ban párját ritkító, érdekes előadásnak lehettek tanúi, akik márc. 4-én a délutánjukat Szücs Sándornak „áldozták”. A címben rejlő betű-nevű generációk bemutatása, szokásaik, gondolkodásuk, életről alkotott elképzeléseik, viselkedésük volt az előadás témája, mely a dísztermet zsúfolásig megtöltő hallgatóság maximális figyelmét élvezte. Képek, diagrammok, személyes példák erősítették és bizonyították az elhangzottakat, melyekről, minden bizonnyal, még sokáig beszélni fognak.

Április 1-jén a Petőfi Sándor Gimnázium ismételten megrendezte a városi angol nyelvi szépkiejtési versenyt középiskolás diákok számára. Iskolánk két tanulója Tóth Anna Petra (9.C, felkészítő tanára Csatári-Fodor Zsanett) és Rajnai Adél (12. C, felkészítő tanára Gombás Lívia) a kategóriájukban harmadik helyezést értek el. Gratulálunk!

16. alkalommal rendezte meg a Pápai SzC Egry József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma hagyományos angol nyelvi versenyét, melynek témája idén a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő angliai BENTLEY cég története volt. Március 28-án 7 iskola 11 csapata, jórészt a Pápai és a Veszprémi Szakképzési Centrum szakközépiskolás és szakgimnáziumi tanulói vetélkedtek Zánkán. Csapatunk a negyedik helyet szerezte meg.

Iskolánk diákjai 2019. március 22-én, a Víz világnapja alkalmából egy színvonalas előadáson vehettek részt a természettudományi előadóban a Pápai Vízmű Zrt. PR és laboratóriumának vezetője, Szili Ágnes és kollégáinak jóvoltából.

Oldalak

 

Régi honlap