Iskolánk 2011-ben nyerte el először az ÖKOISKOLA címet. Éppen ezért, a pápai KÖZGÁZ ezen a területen sem mondhatja el magáról, hogy csendes-dolgos hétköznapjai vannak, merthogy a dolgos még igaz lenne, azonban a csendes korántsem. Itt mindig történik valami: a diákok versenyeznek, a szakmai előadók mindennapos „vendégek”, a közös programok jó csapatépítő tréningként vigyáznak a közösség egészséges egységére.

A Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma az alábbi állások betöltésére hirdet pályázatot:

- angol nyelv szakos tanár

Pedagógusként „embernevelésre, emberformálásra-faragásra” tettem fel az életem. Immáron harminc éve. A dolgos-szorgos hétköznapok emberpróbáló munkája után még nem volt év, hogy ne könnyeztem volna meg Tanítványaim pedagógusnapi hálaműsorát. Aranyosak, kedvesek, csillogó szeműek voltak most is.

Az áprilisban megrendezett Teöreök Aladár tanulói szövegszerkesztő versenyen iskolánk tanulója, Mesterházi Ádám 9. A osztályos tanuló 5. helyezést ért el.

Természetes, hogy a KÖZGÁZ természetvédelmi napját, amit a festői szépségű Malom tóhoz terveztünk, a természet írta „felül”-és át. Az előző éjjeli zuhogó eső, felhőszakadás, mennydörgés sokaknak nem tetszett, kiváltképp az iskolanap szervezőinek. Fohászkodtak is sűrűn, de az égiek úgy döntöttek, kihívás elé állítják a közgázosokat. A rossz idő miatt, természetesen, nem lehetett az eredeti forgatókönyvet betartani, így a természetvédelmi előadások, bemutatók, játékok az alma máter falai közé kényszerültek.

Az oly sokszor emlegetett továbbtanulási bizonytalanság „előgyógykezelését” vállalta fel a pápai KÖZGÁZ, mikor is kitalálta és megszervezte diákjainak a pályaorientációs napot. Elsősorban az alma máter képzési profiljának megfelelő szakmák, hivatások, pályák bemutatására kértek fel széles körben elismert, szakavatott előadókat, akik nagy örömmel tettek eleget az iskola meghívásának.

A pápai KÖZGÁZ-ban sok év szünet után idén indult útjára ismét a suliújság, melynek már az első megjelenéskor nagy sikere volt. Olvasottsága, keresettsége azóta is töretlen. A programgazdag alma máter mindig gondoskodik anyagról, a szemfüles tollforgatók pedig mindig megírják a legfontosabb eseményeket. Sokat dolgoznak, ügyesen publikálnak, mindig lehet rájuk számítani. Sokat köszönhet Nekik az iskola, merthogy Ők viszik méltán jó hírnevét.

Oldalak

 

Régi honlap