December 3-án csapatunk a Magyar Államkincstár által szervezett Játék-Kincstár pénzügyi vetélkedőn vett részt, mely Veszprémben a Megyeháza gyönyörű termében került megrendezésre. Az online fordulóban először a Játék Kincstár applikációjában kellett 3 ,,küldetést'' végrehajtanunk, melyek közül a legjobb eredményt számították be. Az applikációt bárki letöltheti a telefonjára, és tesztelheti tudását játékos feladatokon keresztül a pénzügy világában.

A Pénzsztár Országos Pénzügyi Versenyre a 12.A-ból jelentkeztünk négyen: Török Eszter, Földi Klaudia, Füszfa Ferenc és Karakas Kevin. Felkészítő tanárunk Magasy Gyula tanár úr volt. Az első két forduló interneten zajlott, ahol sikeresen továbbjutottunk. A megyei fordulóban már házifeladat is volt. A házi lényege az volt hogy pénzügyi kockázatokról kellett beszélnünk és ezt saját eszközökkel-mi lapokra rajzoltunk ábrákat- kellett bemutatni. Nagyon jól éreztük magunkat és sok újat tanultunk.

2019. november 22-én került megrendezésre a végzősök által annyira várt ünnep, a szalagavató. A 12-es osztályok keringővel, osztályműsorral, közös énekléssel, búcsúbeszéddel készültek az alkalomra. A búcsúbeszéd és a búcsúdal megható pillanatait megelőzően a vicces produkciónkkal csaltunk mosolyt vendégeink arcára. Csodálatos érzés volt habos-babos, fehér ruhában fotózkodni szeretteinkkel, és mosolyogva keringőzni a párunkkal.

Pontosan kik kerülnek jövőre a munka törvénykönyve hatálya alá?

A szakképző intézményben közismereti oktatási feladatokat, az ágazati alapoktatási és a szakirányú oktatási feladatokat ellátó valamennyi oktató, valamint minden más dolgozó.

2019.november 25-én iskolánk 40 diákja 4 kísérővel Budapestre, a Tutanhamon rejtélye és kincsei kiállításra látogatott a GINOP-program keretein belül.

Reggel fel nyolckor indultunk autóbusszal az iskola elől. Ekkor kezdetét vette egy hosszú út, amely nagyon jó hangulatban telt.

A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma Gólyabál nevű rendezvénye rólunk, kilencedikesekről szól, a mi ünnepünk ez.

Nagy sikerrel zajlott iskolánkban a november 6-i pályaválasztási nap. Nagyon sok általános iskolás diák és az őket kísérő szülő ismerkedett képzéseinkkel, az iskolai élettel.

 

A Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában a Takarékossági Világnaphoz kapcsolódóan negyedik alkalommal szerveztük meg a „Kalandpark a Közgázban” elnevezésű versenyünket, melyen a résztvevőknek lehetőségük nyílik a „Spórolás mesterei” cím elnyerésére.

Gratulálunk a nyerteseknek!

 

Oldalak

 

Régi honlap