A Magyar Kultúra napjának immár 5. éve testvéreseménye az „Együtt szaval a nemzet” program, melynek célja, hogy a versmondáson keresztül összekapcsolja a világ különböző részein élő magyar közösségeket, ezzel is erősítve a nemzeti összetartozást. A kezdeményezés nem titkolt célja az is, hogy szorgalmazza az iskolák márkacsatornáinak kiépítését, amelyet a továbbiakban különböző művészeti témák feldolgozására, saját kreatív filmtartalmak létrehozására használnak.

Nem gáz - ezt a címet kapta a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma újrainduló diáklapja. Czobor Andrea tanárnő néhány diákot maga köré gyűjtött és újraélesztette az évek óta szunnyadó iskolaújságot. Öt fiatal vállalta, hogy részt vesznek a kéthavonta megjelenő online anyag szerkesztésében, írásában. Köztük van Zsidai Regina is, aki most debütált újságíróként, cikkét egy kóbor cicáról írta, akire az utcán talált rá. Regina befogadta a megrémült állatot, s azóta is igazi jóbarátok.

Milyen érzés? Jó és még jobb. Felemelő, bizsergető, még furcsa, de megszokható. És megszerethető. Az, hogy ismét Kincset találtam, majdhogynem „Aranyat”. Igen, Tanulót. Ügyes tollforgatót, mély lelkű, kedves leányt. Aki egy megható, szíveket megszólító örömmeséjével érdemelte ki az őszi Séta-program aranytollát. Ami a Legjobbnak jár.

Január 11-én a Magyar Honvédség képviseletében Horváth Gábor százados és Kálmán István főtörzsőrmester tartott toborzót iskolánkban.

Iskolánk ismét jól szerepelt a Megyei Matematika Versenyen. Kerper Anna 9. A osztályos tanuló első lett, felkészítő tanára Karnerné Pethő Katalin, Kuti Dominik Tamás a 11. A osztályból pedig második helyezést ért el, felkészítő tanára Kádi Attiláné Patus Viktória.

Gratulálunk!

A pápai KÖZGÁZ ötödévesei játékokat, mesekönyveket, kifestőket, színes ceruzákat, DVD-ket, puzzlekat, plüssállatkákat gyűjtöttek, amiket a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesületének ajánlottak fel, s osztályfőnökük, Radványi Éva tanárnő „vezényletével” át is adtak. A szeretetcsomagok nagy száma újfent az adakozó, jó szívű „közgázosokat” dicséri, és azt a nevelést, amit az ide járó fiatalok otthon és iskolájukban kapnak.

Oldalak

 

Régi honlap