A 80. születésnapját ünneplő intézmény az ünnepi hét megnyitóján vette át a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” iskola címet, melyet Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára adott át.

Számomra a télapó ugyanolyan fontos, mint a karácsony. Az ünnepeket rengetegen várják, mind a gyerekek, mind a felnőttek. Ilyenkor a gyerekek már számolják vissza a napokat, s a felnőttek sem másképp. Ezeken az ünnepeken a gyerekek ajándékot kapnak, a felnőttek pedig adnak. Mindenki „jól jár”, hisz adni és kapni egyaránt nagyszerű. A szülőknek az a legnagyobb ajándék, ha láthatják a gyermekük boldogságtól csillogó szemét, izgatottan csomagokat bontó kezét, örömsikolyaikat, örömkönnyeiket.

A fennállásának 80. évfordulóját ünneplő pápai KÖZGÁZ egy hetes maratoni programsorozata szuprelatívuszokkal jellemezhető gálával zárult. A méltó befejezés méltó helyszínéül a pápai színház szolgált, melynek nézőtere a nagy fellépés előtt pillanatok törtrésze alatt zsúfolásig megtelt. A sok percet, órát, napot, kemény estéket és néha még álmatlan éjszakákat is kívánó felkészülés, munka, november utolsó napján hozta meg csillogó gyümölcsét: egy profin megkomponált, fegyelmezett játékú, színvonalas műsort.

A 80 éves KÖZGÁZ születésnapi rendezvénysorozatának kiemelkedően fontos állomása volt a nov. 30-dikai pályaorientációs nap, melyen az alma máter öregdiákjainak (Egyházi Andrea, Czelleng Ádám, Kanozsai Gábor) életmeséit hallgatták tágra nyílt szemekkel, lélegzetvisszafojtva a tanulók, és neves előadók hozták el a diákseregnek munkájuk bemutatását, életük, hivatásuk érdekes pillanatait.

Egy hetes rendezvénysorozattal ünnepli alapításának 80. évfordulóját a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma. A diákok változatos programok részesei lehettek ezekben a napokban, többek közt részt vettek múzeumpedagógiai foglalkozáson a Pannonia Reformata Múzeumban, tanáraik szerveztek számukra sportnapot, s az iskolában felállított utazó planetáriumban megelevenedett az éjszakai égbolt.

 A Jókai ünnephét egyik legizgalmasabb programján vehettem részt. Az imént. Alig pár perce jöttem ki a korhűn berendezett, igazi olvasópavilonná varázsolt díszteremből. Még friss az élmény. Remegő, meleg, hálás, örömkönnyes. Sír a lelkem, mert amit átélt, kevés ahhoz foghatót tapasztalt az elmúlt ötven év alatt.

 A  Dunántúl iskolavárosaként ismert-és elismert, dolgos-szorgos nemzedékeket felnevelő KÖZGÁZ 80. születésnapját ünnepli. Ez alkalomból egész hetes rendezvénysorozaton vehetnek részt tanulók, jelenlegi és volt tanárok, érdeklődő vendégek. Fentiekből már a nyitóünnepen sem volt hiány.

A dunántúli iskolaváros egyik legpatinásabb épületét méhkasként lepték el az ott folyó képzések iránt érdeklődők, élve a nyílt nap adta lehetőséggel. Reggeltől délig volt alkalmuk a jelenlegi nyolcadikosoknak beülniük órákra, belekóstolni a KÖZGÁZ-os levegőbe, élvezni-átélni az alma máter semmivel össze nem téveszthető varázsát. Mozdulni alig lehetett, a hömpölygő diáksereg sistergő-bizsergő méhkassá változtatta az iskolát.

125 éve avatták Pápa város díszpolgárává Jókai Mórt. Ezen ünnep keretein belül iskolánk megrendezett egy, a nagy mesemondó életére, munkásságára épülő irodalmi vetélkedőt. Olyan szerencsésnek mondhatom magam, hogy a Közgáz színeiben induló csapat egyik tagja lehettem. Feladatunk főként az életrajz részletes megtanulása, a kijelölt művek elolvasása, valamint az azokra épülő filmek megtekintése volt.

Oldalak

 

Régi honlap