SZC logo

Pápai Szakképzési Centrum

OM kód: 203047 | 8500 Pápa, Veszprémi út 45.

Intézmény logo

Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. dec. 20.


admin

    Együttműködés a szakképzési centrummal: a képzések szinkronizálása

    Pápa, 2023. december 19. – Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem és a Pápai Szakképzési Centrum

    Együttműködés a szakképzési centrummal: a képzések szinkronizálása

    Pápa, 2023. december 19. – Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem és a Pápai Szakképzési Centrum. A megállapodás fókuszában közös képzési programok, összehangolt pályaorientációs rendezvények, közös tananyag- és képzésfejlesztés szerepel, de egyetemi plusz pontokat is szerezhetnek az itt tanuló diákok.

    -Stratégiailag meghatározó lehet diákjaink számára az útkeresésben az a lehetőség, amelyet ezzel a megállapodással, a közös program kidolgozásával adunk – mondta az együttműködés aláírásakor Berta Ildikó.

    A Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója hozzátette: a szakképzési centrum és a részét képező intézmények legfontosabb feladata, hogy az itt folyó oktatás alkalmazkodjon a változó igényekhez és a legfrissebb technológiai fejlesztésekhez. A szakképzés megújítása majd erősítése kiemelt kormányzati szakmapolitikai cél a magyar gazdaság javára. A gazdaság fejlődéséhez pedig elengedhetetlen a képzett munkaerő.

    -A Pápai Szakképzési Centrummal ma megkötött együttműködési megállapodással a Pannon Egyetem a hazai felsőoktatás legnagyobb hozzáadott értéket teremtő, és az egyik legszélesebb vállalati kapcsolatrendszerrel rendelkező szereplőjeként a híd szerepét kívánja betölteni a régióban folyó szakképzés és az egyre magasabb szintű tudást igénylő munkaerőpiac között – fogalmazott Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora. Bízunk benne, hogy jövőbeni együttműködésünk a szakképzési centrum intézményeiben tanuló fiatalok egyéni karrierútjának kikövezése mellett a szakképzés iránti érdeklődés felkeltését és a legkorszerűbb szakmai ismeretek képzésbe integrálását is elő fogja segíteni, és ezzel hozzá fog járulni ezen értékes régió munkaerő megtartó képességének javításához, ami a XXI. században a további fejlődés záloga." – emelte ki Gelencsér András.

    Sági István Csaba, a Pápai Szakképzési Centrum kancellárja kiemelte: ez egy olyan, kölcsönös előnyöket biztosító kapcsolat, amely során az intézményeikben tanuló diákok felsőoktatási továbbtanulási lehetőségei jelentősen javulnak és a szülők számára is jó hívószó.

    Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja szerint a felsőoktatást nem lehet „szigetszerűen” vizsgálni és fejleszteni. Véleménye szerint ahhoz, hogy egy intézmény eredményesen elláthassa az oktatási feladatait, fontos, hogy aktív kapcsolatban legyen a kibocsátott diplomásokat felvevő piaccal, de ugyanilyen hangsúlyos, hogy szoros együttműködésben dolgozzon a hallgatói bemenetet biztosító közoktatással, szakképzéssel is. Ebből kifolyólag a Pannon Egyetem stratégiai partnerének tekinti a szakképző centrumokat és az általuk fenntartott intézményeket.

    -A közös munka keretében többek között arra törekszünk, hogy a középiskolai és az egyetemi képzéseket minél inkább szinkronizáljuk egymással: bizonyos felsőfokú, szakspecifikus ismeretanyagokat már a középfokú képzésekbe is beépítsünk. Ennek eredményeképpen lehetővé válik a diákok számára, hogy a középiskolai tanulmányok során megszerzett többlettudást beszámítsuk a szakmailag illeszkedő Bsc szakok teljesítésébe, amennyiben továbbtanulásukat a Pannon Egyetemen képzelik el. Ezzel egyszerre biztosítunk versenyelőnyt a diák, nagyobb népszerűséget és több lehetőséget a szakképző intézmény, valamint potenciális hallgatói utánpótlást az egyetem számára – fogalmazott Csillag Zsolt kancellár.

     

    További információ:

    Kiss Nikolett sajtómenedzser

    Pannon Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Kommunikációs Igazgatóság

    Telefon: +36 204663798

    Email: kiss.nikoletta@uni-pannon.hu

     

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Köszönjük a szülők - nevelők bálja támogatását!

    Köszönjük a szülők - nevelők bálja támogatását!

    A Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium hálásan köszöni mindazok támogatását akik a 2024. április 6-án megrendezett bál sikeréhez hozzájárultak.

    2024. ápr. 8.


    admin

    Kolléganőnk Karnerné Pethő Katalin elismerő oklevelet kapott

    Kolléganőnk Karnerné Pethő Katalin elismerő oklevelet kapott

    Csák János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere elismerő oklevelet adományozott Karnerné Pethő Katalin kolléganőnk részére kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként. A fotón Dr. Hankó Balázs államtitkár és Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár társaságában látható. Szeretettel gratulálunk!

    2024. márc. 21.


    admin

    Szülők - nevelők bálja

    Szülők - nevelők bálja

    A Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium meghívja Önt 2024. április 6-án szombaton megrendezésre kerülő Szülők - nevelők báljára

    2024. febr. 21.



    Partnereink

    SZC logo

    Pápai Szakképzési Centrum


    Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium

    8500 Pápa, Veszprémi út 45.

    Telefon: +36-89-324-900

    E-mail: info@papaiszakkepzo.hu

    OM azonosító: 203047


    2024Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium